Blogi

Vedonlyöntikertoimet

Näin melkein jo kesän kynnyksellä muistui mieleen tämä blogini jonka loin syysiltojen piristykseksi. Uusi yritys nyt taas keväämmällä, josko saisin useammin päivitettyä! Tarkoituksenani olisi täällä kirjoittaa itseäni kiinnostavissa aiheista, kuitenkin vedonlyöntiin keskittyen. Ensimmäinen kunnon postaukseni käsittelee vedonlyöntikertoimia ja todennäköisyyslaskentaa, voisin laskea todennäköisyyslaskennan jopa ns. omaksi lempilapsekseni vedonlyöntimaailmassa!

Kertoimet vedonlyönnissä on pyritty laskemaan todennäköisyyksien mukaan. Yleisesti kertoimet ovat pitkävedossa 1.01 ja 10 välillä, mutta muissa pelimuodoissa ne voivat vaihdella suuresti, riippuen pelimuodosta ja vedonlyöntikohteesta. Kertoimien avulla on helppo laskea vedonlyöntitoimistojen antamia todennäköisyyksiä tuloksesta.

Todennäköisyyslaskenta on hyvä keino analysoida kertoimia. Laskutoimituksen tekemiseen ei tarvita suuria matemaattisia ponnisteluja. Laskukaava, jota yleisesti kertoimista käytetään, on 1/kerroin. Esimerkki, kaksi joukkuetta pelaa vastakkain. Pitkäveto antaa joukkueille kertoimet 1.3 ja toiselle 3.1. Todennäköisyys sille, että 1.3 kertoimella pelaava joukkue voittaa on 1/1,3=0,77 eli 77 %. Todennäköisyys taas, että toinen joukkue voittaa on 1/3,1=0,32 eli 32 %. Tasapelin todennäköisyys kertoimella 4,2 olisi 1/4,2=0,24=24 %.

Tämä yleensä helpottaa myös löytämään ns. ylikertoimia. Eli kohteita, joissa toinen joukkue on saanut huomattavan suuren kertoimen, vaikka on ennakkosuosikki. Eli jos pidät joukkuetta ennakkosuosikkina ja lasku antaa todennäköisyydeksi huomattavasti alle 50 % kannattaa kohdetta lyödä. On siis myös tärkeää tietää joukkueiden nykykunto ja viimeaikaiset suoritukset. Ne yhdistettynä todennäköisyyslaskentaan, voi tuurin osuutta voittamisesta pienentää vaan ei poistaa.

Netistä löytyy pitkävetovihjeitä jos haluaa seurata valmiita vinkkejä. Itse olen todennut parhaaksi tämän saitin.

Toivottavasti tästä oli teille apua, saa myös kommentoida! Mukavaa viikonloppua!

<< Go back to the previous page